Tropische temperaturen in Barendrecht

Vandaag start de daglichtperiode in Barendrecht met stapelwolken, mogelijk ook vorming van wolkenstraten in de loop van de ochtend. Deze stapelwolken worden afgewisseld door zonnige momenten. In de loop van de middag wordt het na verloop van tijd zelfs vrij zonnig en zijn er hooguit nog kleine stapelwolkjes boven het Rijnmondgebied waarneembaar. Het blijft de gehele dag droog. De maxima liggen rond 22 graden Celsius in de Barendrechtse regio. Er waait een zwakke tot matige wind (2 tot 3 Beaufort) en komt uit richtingen tussen noord tot noordoost.

In de nacht naar dinsdag is het licht bewolkt. Door de vrijwel wolkenloze hemel kan het bij een zeer zwakke noordoostenwind flink afkoelen. De minima liggen rond 12 graden Celsius in het Rijnmondgebied. Aan het eind van de nacht kan een ondiepe mistbank of grondmist gevormd worden. Morgen belooft het een zonovergoten zomerdag te worden. De zon schijnt uitbundig en de overwegend matige oostenwind (3 Beaufort) voert warme en droge lucht aan. De temperatuur stijgt naar een zomerse 26 graden Celsius in het Rijnmondgebied.

De nacht naar woensdag verloopt onbewolkt en zwoel, de minima komen niet onder 18 graden Celsius. De oostenwind is zeer zwak, windkracht 1 Beaufort. Woensdag wordt het nog warmer. Bij uitbundige zonneschijn stijgt de temperatuur in de Goudse regio naar tropische waarden. Het wordt 30 of 31 graden Celsius bij een zwakke tot matige oostenwind (2 tot 3 Beaufort). De hitte is van korte duur, want in de namiddag en avond komen onweersbuien (Cumulonimbus (CB)) tot ontwikkeling en daar kunnen best eens pittige exemplaren tussen zitten. Tijdens de passage van het buiengebied draait de wind naar het zuidwesten en neemt iets toe (naar windkracht 3 tot 4 Beaufort).