Theater het Kruispunt biedt cursus scenarioschrijven

Theater het Kruispunt biedt komend najaar in met toneel- en scenarioschrijver Moniek Kramer (o.a. Lucia de B.) een cursus scenarioschrijven aan. Wil je je ontwikkelen als scenarioschrijver? Of wil je je beroep/bedrijf profileren in beeld? Dat kan tijdens een inspirerende en leerzame cursus. Film en video worden veel ingezet in allerlei vormen van communicatie. Maar hoe vertel je je verhaal ‘in beeld’. Hoe kun je de verhaalwetten optimaal inzetten? Hoe communiceer je je idee, eigen verhaal, of (verborgen) boodschap? Welke stappen zijn er nodig om van een eerste inspirerende gedachte via een synopsis naar een uitgewerkt filmscript te komen?

Leer nu de basis van scenarioschrijven
In deze cursus van 4 dinsdagavonden en 2 zaterdagmiddagen, werk je onder begeleiding van Moniek Kramer aan het ontwikkelen van een authentiek en goed uitgewerkt script.

Technisch
Vertelstructuur en spanningsboog: hoe vertel je een verhaal in beeld?
Personages: hoe ontwikkel je een gelaagd karakter?
Hoe schrijf je een synopsis, treatment, scènelijst?
Scènes: hoe schrijf je een dialoog en wat is sub-tekst?

Feedback en reflectie
Bespreking en evaluatie van eigen synopsissen, scènes en karakters
Verdieping van de vertelstructuur en spanningsboog
Presentaties van de geschreven scenario’s, gelezen door elkaar of professionele acteurs
Je leert de basis van scenarioschrijven en maakt kennis met principes als premisse, loglijn, protagonist en antagonist, de drie akten-structuur, logline.

Aan de hand van oefeningen en filmfragmenten werken we organisch toe naar een afgerond filmscript van 10 minuten.
Data:
za. 23 september Kick-Off 12-17 uur
di. 26 september 19-22 uur
di. 3 oktober 19-22 uur
di. 10 oktober 19-22 uur
di. 24 oktober 19-22 uur
za. 4 november Presentatie 12-17 uur

Locatie: Theater het Kruispunt
Kosten: € 745,- per persoon
NB. De cursus gaat alleen door bij voldoende aanmeldingen (minimaal 6 personen).
Aanmelden: www.theaterhetkruispunt.nl/cursusscenarioschrijven

Meer over Moniek Kramer
Moniek Kramer is naast docent scenario, toneel- en scenarioschrijver, en regisseur. Ze schreef en regisseerde ruim twintig voorstellingen voor o.a. Toneelgroep Amsterdam, Theater van het Oosten, Orkater en adhoc-gezelschappen. Ze geeft les op de Script Academy, Storytelling Academy, bij EYE, Play Productions en de Schrijversvakschool en heeft jarenslang ‘Het Schrijfpaleis’ in EYE gepresenteerd. Als scenarioschrijver is ze bekend van (speel) films en TV-series waaronder Mme Jeanette en Lucia de B.. (regie Paula van der Oest) In ontwikkeling met scenario’s van haar hand de internationale film My friend Teresa bij Warner Bros /De Produktie (regie Alejandro Agresti) en Melk & dadels bij Rose Stories en Phanta Film. Kramer coacht jonge theatermakers, filmstudenten en schrijvers en ze begeleidt het stuk Hemelse Keukens voor bij Rose Stories.