Temperatuur zakt morgen naar 20 graden Celsius

Vandaag startte de daglichtperiode in Barendrecht bewolkt, maar in de tweede helft van de ochtend is er tijdelijk wat meer ruimte voor de zon. Ondanks de tijdelijke weersverbetering behoort een bui nog steeds tot de mogelijkheden. Dinsdagmiddag neemt de bewolking weer toe en vallen enkele lichte buien. De buien zijn minder intensief dan vandaag, maar een onweersontlading is daarbij niet uitgesloten. Dinsdagavond neemt de buienkans tijdelijk af en is het wisselend bewolkt. Met een maximumtemperatuur van 20 graden Celsius is het morgenmiddag 7 graden kouder dan vanmiddag. De matige zuidwestenwind (3 Beaufort) maakt het voor het gevoel nog iets frisser.

In de nacht naar woensdag staat er een (zeer) zwakke wind (1 tot 2 Beaufort) en waait uit richtingen tussen oost en zuid. De minimumtemperatuur van 14 graden Celsius wordt door een in aantocht zijnde fors neerslaggebied aan het begin van de nacht al bereikt. Voor de regen uit kan het korte tijd nevelig zijn. Al vrij snel na middernacht gaan de eerste buien vallen, deze kunnen geclusterd zijn waardoor er van langdurige regenval sprake kan zijn.

Woensdag komt de middagtemperatuur met 18 graden Celsius nog lager uit. Er trekt een lagedrukgebied precies over onze regio en dit veroorzaakt met name in de nacht en ochtend voor talrijke actieve buien. De buien kunnen geclusterd zijn. In de Rijnmondregio kan zeer veel regenwater vallen in een etmaal, de berekende neerslaghoeveelheden liggen tussen 25 mm. en 30 mm. De meeste en intensiefste regen valt waarschijnlijk in de ochtend. In de eerste helft van de middag wordt het geleidelijk droger. Mogelijk klaart het aan het eind van de middag of aan het begin van de avond nog even flink op, de zon zal dan nog enkele uren schijnen. De wind waait in de ochtend matig (windkracht 3 tot 4 Beaufort) uit het zuidwesten, maar later op de dag waait er een vrij krachtige noordwestenwind, windkracht 5 Beaufort.

Donderdag belooft een fraaie dag te worden. In het Rijnmondgebied blijft het droog en is er een afwisseling van stapelwolken en zonnige momenten. Met 21 graden Celsius op de Barendrechtse thermometers ligt de temperatuur een graad onder de normale waarde voor half juli. De westenwind is over het algemeen zwak (2 Beaufort), soms even matig (3 Beaufort).