Temperatuur stijgt naar 6 graden Celsius in Barendrecht

Vandaag zijn er overdag tamelijk veel wolkenvelden. Vooral in vroege ochtend kan er een winterse bui vallen, daarna is het droog en schijnt van tijd tot tijd de zon. Aan het eind van de middag neemt de bewolking geleidelijk toe en stijgt de neerslagkans enigszins, maar op de meeste plaatsen blijft het droog. De temperatuur stijgt naar 6 graden Celsius in Barendrecht. De westenwind neemt iets toe en wordt matig, windkracht 3 tot 4 Beaufort.

Ook in de avond en in de nacht naar woensdag is er veel bewolking en blijft het een graad of 6. Er volgt een droge en winderige nacht met een vrij krachtige westenwind (5 Beaufort) en windvlagen tot circa 60 km/uur. De wind draait in de nacht geleidelijk naar noordwest!

Woensdag wisselen wolkenvelden en zonnige perioden elkaar af. Er vallen met name in de vroege ochtend enkele lichte buien en met een matige tot vrij krachtige noordwestenwind (4 tot 5 Beaufort) is het onstuimig. Overdag zijn er perioden met zon en ook dan blijft de noordwestenwind nadrukkelijk aanwezig. Met 8 graden Celsius bij ons in het westen van Nederland is het iets zachter dan het langjarig gemiddelde voor de eerste decade van januari.

In de nacht naar donderdag is het droog. Mogelijk valt in het uiterste westen van het Rijnmond-gebied nog een enkele bui bij een temperatuur van 1 graad boven het vriespunt. In Barendrecht blijft het droog en kan de temperatuur dalen tot rond het vriespunt. Hierdoor kan gladheid ontstaan.

Donderdag is het overdag droog met een afwisseling van bewolkte momenten en zonnige momenten. De meeste zon is voor de middag weggelegd! Het wordt circa 4 graden Celsius in Barendrecht. De wind is zwak en draait in de loop van de dag van noord-noordwest naar het oosten!