Temperatuur stijgt naar 24 graden in Barendrecht

Vandaag wordt het een stralende dag, er zijn hooguit enkele vriendelijke stapelwolken. Het mooie weer hebben we te danken aan een hogedrukgebied boven het noorden van Nederland. De zonkracht is sterk met zonkracht 8. De temperatuur stijgt naar 24 graden Celsius in Barendrecht. De wind is zwak tot matig (2 tot 3 Beaufort) en waait uit oostelijke richtingen. In de nacht naar donderdag is het licht bewolkt en daalt de temperatuur naar waarden rond 13 graden Celsius in de Rijnmondregio. De wind is zwak tot matig (2 tot 3 Beaufort) en waait uit zuidoostelijke richtingen.

Donderdag is het in de ochtend nog stralend zonnig, er zijn alleen velden met hoge sluierbewolking alwaar de zon geen hinder van heeft. Het eerder genoemde hogedrukgebied trekt in zuidoostelijke richting weg, waardoor het weer bij ons storingsgevoeliger wordt. In de eerste helft van donderdagmiddag neemt de hoge sluierbewolking verder toe en ontstaan ook de eerste stapelwolken. Deze stapelwolken groeien al snel uit naar forse stapelwolken, deze kunnen in de tweede helft van de middag het buienstadium gaan bereiken. De buien kunnen vergezeld gaan van onweer en korrelhagel. In de loop van donderdag draait de wind van oost naar west en neemt geleidelijk toe van zwak (2 Beaufort) naar matig (3 tot 4 Beaufort). Het wordt zomers warm met 26 of 27 graden Celsius in Barendrecht. Dit is dan al de 11e zomerse dag in wording dit jaar!

Donderdagavond is de kans op regenbuien en/of onweersbuien nog niet geweken. In de loop van de avond wordt de kans op onweer geleidelijk kleiner. Er waait een matige westenwind (3 tot 4 Beaufort waardoor de temperatuur daalt naar circa 18 graden Celsius in het Rijnmondgebied. In de nacht naar vrijdag kan erin onze regio af en toe een beetje lichte regen vallen, maar het is in feite een druppel op een gloeiende plaat. De minima liggen rond 14 graden Celsius bij een matige west noordwestenwind ( 3 tot 4 Beaufort).

Vrijdag is het gevoelig frisser in vergelijking met donderdag. Het wordt maximaal 17 graden Celsius in Barendrecht en omliggende plaatsen. Daarmee is het ook een graadje kouder dan het langjarig gemiddelde. Er zijn uitgestrekte wolkenvelden en er komen enkele lichte buien tot ontwikkeling. Zo nu en dan schijnt de zon, maar de bewolking is overheersend. Een matige noordwester maakt het voor het gevoel nog 2 graden frisser.