Temperatuur loopt deze week snel op in Barendrecht

Vandaag is het overwegend droog in Barendrecht. Er is een afwisseling van bewolkte perioden en zonnige perioden, waarbij maandagochtend het zonnigste dagdeel zal zijn. In het Rijnmond-gebied kunnen in de loop van de middag enkele lichte buitjes tot ontwikkeling komen, maar veel stelt het niet voor. Het wordt circa 21 graden Celsius in Barendrecht en omliggende gemeenten. Er waait een matige wind (3 Beaufort) uit het zuidwesten.

In de nacht naar dinsdag is het licht bewolkt bij een minimumtemperatuur van 13 graden Celsius. In de landelijke gebieden van het Rijnmondgebied kan in de vochtige luchtmassa gemakkelijk een mistbank ontstaan of grondmist gevormd worden. De wind waait uit richtingen tussen west en noordwest en is zeer zwak, windkracht 1 Beaufort.

Ook dinsdag beginnen we met zonnige perioden, in de loop van de middag gaan uitgestrekte wolkenvelden het weerbeeld bepalen. Er staat vrijwel geen wind, windkracht 1 Beaufort en is variabel van windrichting. De maximumtemperatuur is in Barendrecht 20 graden Celsius.

Vanaf woensdag is het aangenaam zomerweer. Niet elke dag verloopt geheel droog, maar de neerslag blijft beperkt tot enkele tienden van millimeters. De zon zien we zeer regelmatig en het wordt in de loop van de nieuwe werkweek geleidelijk warmer. Van woensdag tot en met zondag wordt het in Barendrecht warm met temperaturen tussen 25 en 28 graden Celsius. De warmste dagen worden hoogstwaarschijnlijk vrijdag en zaterdag met respectievelijk 27 graden Celsius op vrijdag en 28 graden Celsius op zaterdag.