Temperatuur eind van deze week naar beneden

Vandaag schijnt in de ochtend nog regelmatig de zon in Barendrecht. De temperatuur stijgt snel en aan het begin van de middag is het al 29 graden Celsius. In de middag stijgt de temperatuur verder naar 30 of 31 graden Celsius. Vanuit het zuidwesten neemt in de loop van de middag de bewolking vrij snel toe. In de Rijnmondregio blijft het tot halverwege de middag droog, pas aan het eind van de middag en in de avond neemt de kans op onweersbuien toe. Daarbij is in Barendrecht, ook kans op een zware onweersbui met hagel, zware windstoten en veel regen in korte tijd. Er waait een overwegend matige zuidoostenwind (3 tot 4 Beaufort), in de loop van de dag draait de wind via het zuiden naar het zuidwesten.

In nacht naar donderdag blijft het buiig met regelmatig onweer, maar de buien zullen wel geleidelijk minder intensief worden. Het wordt opnieuw een zwoele nacht met minima rond 19 graden Celsius. Donderdag is vrij warm met maxima rond 22 graden Celsius. Daarmee is het gevoelig frisser dan de voorgaande dag, maar beslist niet fris. Er is een afwisseling van zon, stapelwolken en (onweers)buien.

Vrijdag komt de middagtemperatuur rond 22 graden Celsius uit in Barenrecht. Daarmee bereiken we normale waarden voor medio juli. De kans op buien is klein, verder wisselen zon en wolkenvelden elkaar af!