Temperaturen stijgen vandaag naar de 29 graden

Vandaag wordt het in Barendrecht nogmaals zeer warm, de maxima liggen in het Rijnmondgebied rond 29 graden Celsius. In de tweede helft van donderdagmiddag steekt een verfrissende zeewind op, waardoor het circa 5 graden afkoelt. In het zuidoosten is kans op onweer. Vanaf morgen wordt het aanzienlijk koeler.

Vandaag begint de daglichtperiode zonnig en is het bij zonsopkomst al 7 graden warmer dan bij de zonsopkomst van gisterochtend. Rond het middaguur is de temperatuur in Barendrecht al opgelopen naar 26 graden Celsius. Uiteindelijk zal de temperatuur naar 29 graden Celsius stijgen. De matige wind (3 tot 4 Beaufort) ruimt in de tweede helft van de middag van zuid naar west en daardoor koelt het in korte tijd een graad of 5 af.

In de loop van donderdagmiddag neemt de bewolking toe, maar de kans op een regen of onweersbui is uiterst klein in onze regio. In de avond wisselen wolkenvelden en opklaringsgebieden elkaar af. De westenwind is matig, windkracht 3 tot 4 Beaufort. Aan het begin van de avond kan de wind tijdelijk vrij krachtig zijn, windkracht 5 Beaufort. In de nacht naar vrijdag is het licht, soms half bewolkt. Het blijft droog. De minimumtemperatuur komt rond 15 graden Celsius uit. De westenwind is zwak, windkracht 2 Beaufort.

Vrijdag waait er een matige westenwind (3 tot 4 Beaufort). Het wordt door de westenwind voor veel mensen een stuk aangenamer dan vandaag en morgen, maar met maxima rond 23 graden Celsius is het nog altijd 2 graden warmer dan het langjarig gemiddelde voor eind juni. Het weerbeeld bestaat uit een mix van zonnige momenten, wolkenvelden.

Zaterdag is er eveneens een mix van zonnige perioden en wolkenvelden. Af en toe valt er een lichte regenbui. Met maxima rond 20 graden Celsius in de Rijnmondregio wordt het de ‘koelste’ dag van de week. De zuidwestenwind is overwegend matig van kracht (3 tot 4 Beaufort). Zondag wordt het circa 21 graden, de zon is dan vaker te zien in het Goudse weerbeeld. Bovendien is de buienkans kleiner dan zaterdag. Als er een bui valt dan zal dit waarschijnlijk in de ochtend zijn. De westenwind is matig, windkracht 3 Beaufort.