Temperaturen boven 30 graden in Barendrecht

De komende twee dagen blijft het zonnig en (zeer) warm zomerweer met vandaag opnieuw tropische temperaturen in de middag. De kans op onweersbuien neemt vanaf woensdagavond toe, maar veel neerslag zal er waarschijnlijk niet gaan vallen. Vandaag wordt het weer iets warmer dan gisteren, de thermometers zullen in Barendrecht waarden rond of iets boven 30 graden Celsius aangeven. Als dit werkelijkheid wordt mogen we spreken van een regionale hittegolf!

Er zijn flinke zonnige perioden, naarmate de middag vordert krijgen de stapelwolken iets meer volume. Er waait een zwakke tot matige oostenwind, windkracht 2 tot 3 Beaufort. Met deze oostenwind wordt droge lucht aangevoerd, in het Rijnmondgebied gaat de zon flink schijnen. Er zijn ook stapelwolken waar te nemen. De zon bereikt woensdag de hoogst mogelijke stand boven de horizon met een zonnestand van 61,5°! Tevens is het de langste dag van het jaar, de zonsopkomst is om 05.21 uur, de zonsondergang is om 22.05 uur. De zon staat dus 16 uren en 44 minuten boven de horizon.Vanavond neemt de kans op onweer toe. De zuidoostenwind is zwak, windkracht 2 Beaufort.

In de nacht naar donderdag is er een grote kans op onweersbuien. Deze onweersbuien hebben een plaatselijk karakter. Veel neerslag wordt er niet verwacht, de extreme droogte wordt er in ieder geval niet mee opgeheven. De temperatuur komt niet onder de grens van 20 graden Celsius, waardoor we van een tropische nacht mogen spreken. Er waait een matige zuidenwind, windkracht 3 Beaufort. Tegen de ochtend draait de wind naar het zuidwesten.

Donderdag is het overwegend zwaar bewolkt, de kans op onweersbuien is overdag gering. Als er een onweersbui valt, zijn de neerslaghoeveelheden waarschijnlijk weer niet groot. De temperatuur gaat opnieuw oplopen naar zomerse waarden van circa 28 graden Celsius. Tot het middaguur waait er een matige zuidelijke wind (3 Beaufort), daarna neigt de windrichting westelijk te worden.

Richting het weekend wordt het koeler met op vrijdag een maximumtemperatuur van 23 graden Celsius. Het is half tot zwaar bewolkt, maar de kans op een regenbui of onweersbui is zeer klein. De westenwind is matig, windkracht 3 tot 4 Beaufort. Komend weekend liggen de temperaturen rond 22 graden Celsius bij een vrij stevige westenwind. Het weerbeeld kenmerkt zich met stapelwolken, zon en de kans op een bui wordt geleidelijk iets groter! Als er een bui valt zijn de neerslaghoeveelheden uiterst klein.