Strengere vorst; advies om buitenkranen af te tappen

Vandaag zijn er zonnige perioden, maar in de ochtend is er nog kans op winterse buien. Opvallend is vandaag de sterke stijging van de luchtdruk. Deze gaf iets na middernacht een waarde van 1023,0 hPa aan op de Barendrechtse barometers, aan het eind van donderdagavond is de luchtdruk opgelopen naar circa 1041,2 hPa! Een anomalie van ruim 18 hpa in 24 uur! De wind ruimt van noord naar noordoost en is in de middag zwak, tijdelijk even matig, windkracht 2 tot 3 Beaufort. De maximumtemperatuur zal in de Rijnmond-regio rond 3 graden Celsius uitkomen en wordt aan het begin van de middag bereikt.

De nacht naar vrijdag wordt een koude nacht met lichte tot matige vorst. Met minima van -4 graden Celsius in Barendrecht is het raadzaam om buitenkranen af te tappen! Lokaal kan bij windstilte een mistbank gevormd worden.

Vrijdag wordt de koudste dag van deze week en mogelijk wordt het zelfs de eerste ijsdag (temperatuur het gehele etmaal onder het vriespunt) van 2017! In Barendrecht blijft de temperatuur rond of iets onder het vriespunt steken. Vrijdag begint droog en ook vrij zonnig. Gedurende de dag neemt de wind toe naar een matige zuidenwind (3 Bft), aan het begin van de middag neemt ook de bewolking vanuit het westen toe. Aan het einde van vrijdagmiddag volgt winterse neerslag. Dit kan als (natte) sneeuw beginnen, maar er is ook kans op ijzel. Er wordt voor Barendrecht een sneeuwdek berekend van gemiddeld 2 centimeter dikte aan het eind van de dag!

Het bericht Strengere vorst; advies om buitenkranen af te tappen verscheen eerst op Barendrechts Dagblad.