Roos Koopmans keert terug bij Binnenland

De afgelopen drie jaar speelde Roos in Rotterdam bij Rotterdam Basketball. Het laatste jaar speelde zij in het dames 1 team in de eredivisie. Zij speelde 25 wedstrijden en kwam gemiddeld 20 minuten in het veld. Roos speelde, voordat zij bij Rotterdam ging spelen, al een viertal jaar bij het Barendrechtse Binnenland. Eerder begon zij met basketballen bij The Hurricanes.
De in Hoogvliet wonende forward is dus geen onbekende in het Barendrechtse. Coaches Michel en Linda Appers zijn erg blij met de komst en de (eredivisie) ervaring van Roos. Michel zegt daarover: ,,Met het wegvallen van captain Imke missen we natuurlijk ervaring en een leider. Roos liet op de selectietrainingen meteen zien een meerwaarde te zijn op basketbal-gebied en liet ook het nodige leiderschap zien. Ik verwacht zowel verdedigend als aanvallend veel van haar.”
Roos over haar overstap: ,,Ik verwacht dat dit seizoen een jaar gaat zijn waarin we als team veel gaan leren en hopelijk voor de prijzen kunnen gaan. Ik zelf hoop vooral een leuk jaar te krijgen, waarin ik het plezier in basketbal weer helemaal terug krijg.”