PvdA stelt vragen over wervingsbericht van WSP van de BAR

De PvdA Barendrecht stelt aan het college van B & W van Barendrecht vragen naar aanleiding van een wervingsbericht van het werkgeversservicepunt (WSP) van de BAR met als boodschap ‘tijdelijk inhuur bijstandsgerechtigden zonder verplichtingen’. Reshma Roopram (foto) heeft de volgende vragen ingediend:

Wat is een werkgeversadviseur Flextensie?

Wat is het doel van flextensie?

U zet tijdelijk bijstandsgerechtigden in het reguliere bedrijfsleven zonder verplichtingen? Vind u dit verantwoord, graag toelichting?

U claimt dat flextensie goede resultaten heeft opgeleverd. Welke goede resultaten heeft flextensie volgens u eigen zeggen opgeleverd?

Op welke manier biedt u uitkeringsgerechtigden een traject/instrument wat bij hem/haar past wanneer het uw uitgangspunt is om werkgevers aan te trekken dmv 0 verplichtingen?

Kunnen bijstandsgerechtigden die tijdelijk aan het werk zijn en te maken krijgen met een ongeval tijdens werk doorstromen naar WAO?

Op welke manier wordt rekening gehouden met pensioenopbouw voor bijstandsgerechtigden die steeds weer tijdelijk in dienst worden genomen?

Wanneer is volgens u een bijstandsgerechtigde duurzaam aan het werk?

Op welke manier begeleidt u op dit moment bijstandsgerechtigden duurzaam aan het werk?

Hoeveel bijstandsgerechtigden zijn sinds 2015 duurzaam aan het werk geholpen in Barendrecht?