Proef de zomerse sfeer bij Spruit!

In de zomer gaan we met vrienden en familie massaal aan de barbecue. Barbecueën zorgt voor ontspanning, gezelligheid maar bovenal voor een zomerse sfeer. ,,En deze sfeer willen wij ook creëren in ons restaurant en op het terras. Bij mooi weer verplaatsen we de hele boel naar buiten”, glimlacht Christian van der Heijden, chefkok bij Spruit.

Buitenkeuken
,,In de zomer is er geen theater, want het theaterseizoen gaat in september weer van start. In de tussentijd willen we het bij Spruit wel levendig en gezellig houden”, gaat Christian verder. “Als het een zomerse dag is, maken we een grote buitenkeuken. Dit hebben we inmiddels al een aantal keer gedaan. De barbecue gaat vanuit de keuken naar het terras. Zo kunnen de gasten zien wat er gebeurt. Een open keuken naast je tafel. Een leuke belevenis”!

Sunday roast
,,We hebben ideeën genoeg”, aldus Christian. ,,Binnenkort willen we wekelijks een Sunday Roast gaan organiseren. Alleen willen wij het niet alleen op zondag doen, maar ook op woensdagavonden. Dit concept bestaat al in Engeland. Een exclusieve avond waar we elke keer een ander stuk vlees op de barbecue leggen. Onze Monolith BBQ is uitermate geschikt voor het zogenaamde ‘low and slow-cooking’ waarbij grote stukken vlees in hun geheel op lage temperatuur gegaard worden. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een groot ribstuk of een hele lamsbout. maar ook pulled pork is mogelijk. Overdag laat ik het vlees op lage temperatuur garen en dan heb je ’s avonds een heerlijk stukje mals vlees, met ontzettend veel smaak, op je bord. Houd onze fb-pagina in de gaten voor meer informatie.”

Drankjes
,,Tijdens de lunch en het diner serveren we verschillende drankjes. Uiteraard de kwalitatief goede wijnen bij de diverse gerechten, maar ook maken we gezonde smoothies. En wat te denken van pinkyrose? Siroop met bijzondere smaakjes, zoals spiced lemon en rose. Het drankje is ook lekker met gin. Een echt zomers drankje. Kom langs en proef de zomerse sfeer bij Spruit!”

Zomerprogramma Het Kruispunt
Iedere vrijdag is er een dj vanaf 18.00 uur aanwezig. Bijna elke zaterdagmiddag zijn er kinderactiviteiten en zaterdagavond kunnen gasten genieten van heerlijke livemuziek (muziekband of singer songwriter). Gratis entree!
Binnenkort verschijnt de maandladder met hierop alle geboekte zomerartiesten!

Foto gemaakt door Bas Uijlings