Prins Karel Tellings op 9 september weer in Het Kruispunt

Speciale gast op de ‘Koffie met…’ was gisterochtend in Bibliotheek Het Kruispunt: Prins Karel Tellings’ uit Barendrecht.
Op 9 september is de prins weer te gast op de opening van het culturele seizoen in het Kruispunt. U kunt dan samen op de (green screen) foto met het vorstenstaatje Surakarta als decor. Donaties voor zijn goede doelen zijn dan zeer welkom.

Karel Tellings uit Barendrecht was 70 toen hij hoorde dat hij een prins is. Hij moest met spoed naar een paleis in Indonesië komen. Hij kreeg een belangrijke onderscheiding vanwege zijn bijzondere geschiedenis. Zes jaar geleden, op een gewone, doordeweekse dag, kreeg Karel Tellings uit Barendrecht een brief. Met een sjieke zegel op de envelop en geschreven in een zwierig handschrift. De boodschap was helder: hij moest met spoed naar Indonesië komen. Was getekend: de keizer uit Surakarta, een gemeente op het Indonesische eiland Java.

Karel Tellings, een 75-jarige AOW’er die met zijn vrouw op twee hoog in Barendrecht woont, is namelijk een prins. Zijne Majesteit Inkang Sinoehoen Kanjeng Soesoehoenan Paku Buwono had vastgesteld dat hij een afstammeling van de keizerlijke familie op Java was.