Present en Vivenz verstevigen de banden

Present Barendrecht en Vivenz legden woensdag 21 juni in het pas geopende MFA aan de Kruidentuin met ondertekening van een overeenkomst hun samenwerking vast. De ondertekening vond plaats onder goedkeurend oog van wethouder Johan van Wolfswinkel en in het bijzijn van medewerkers van Vivenz en Present.

Ondertekenaars Martijn van Meppelen Scheppink (Voorzitter Present Barendrecht) en Anke Verkade-Bosma (Bestuurder Vivenz) willen met de overeenkomst verder invulling geven aan de samenwerking tussen hun organisaties. Deze is de afgelopen jaren al zeer intensief geweest. Inmiddels tientallen cliënten van Vivenz Maatschappelijk Werk en Vivenz Thuisbegeleiding kregen ondersteuning in situaties waar de inzet van een groep vrijwilligers van grote toegevoegde waarde was. Voor inwoners van Barendrecht zonder geld, gezondheid of sociaal netwerk organiseerden Present en Vivenz op deze manier een steuntje in de rug.

,,De bekrachtiging van dit convenant op deze hete en langste dag van het jaar staat wat mij betreft symbool voor de warme en reeds lange band die Present en Vivenz met elkaar hebben”, aldus Martijn van Meppelen Scheppink. Hij voegt eraan toe dat de verbinding tussen de organisaties wat hem betreft nog jarenlang blijft bestaan ‘om als Vivenz en Present daadwerkelijk en praktisch een verschil te kunnen maken voor de meest kwetsbaren in de lokale samenleving.’

Aanvullend stelt Anke Verkade: ,,Bij Vivenz zijn wij altijd op zoek naar verbinding met lokale partners die aanvullend zijn op onze maatschappelijke dienstverlening. Om samen nog meer te kunnen betekenen voor onze cliënten. Eenmalige inzet van groepen vrijwilligers van Present heeft in het verleden al vaak bewezen van grote waarde te zijn en een impact te hebben die veel verder reikt dan alleen de uitgevoerde klus op een projectdag”.

Wethouder Van Wolfswinkel toont zich verheugd over de samenwerking tussen de twee organisaties. ,,Dit is een mooi voorbeeld van partijen die elkaar weten te vinden en te versterken. Dit past uitstekend bij de gemeentelijke visie waarin verbinding en samenwerking tussen organisaties in het sociale domein een belangrijk thema is”.