Prachtig zonnige Vaderdag, morgen nog warmer

We kunnen ons opmaken voor een prachtig zonnige Vaderdag met slechts een enkele sluierwolk of stapelwolk. Het wordt 28 graden in Barendrecht. Morgen wordt het met 30 graden nog wat warmer. De zon schijnt uitbundig. Ook de dagen daarna blijft het zonnig zomerweer met op donderdag en vrijdag tropische maxima. Wel neemt de kans op onweersbuien toe.

Vanochtend start de dag met veel zonneschijn. Soms trekt een sluierwolk langs, maar deze zal de zon niet al te veel tegenhouden. Vanmiddag schijnt de zon uitbundig. In het binnenland kunnen enkele vriendelijke stapelwolken ontstaan. Het is fantastisch zomerweer met maxima van 24 graden in het uiterste noordwesten tot 29 in het zuiden.
Vanavond kunnen we nog lang nagenieten van de zon en met temperaturen die tot laat in de avond boven de 20 graden blijven is het zeer aangenaam. Komende nacht is het overwegend helder, maar in de loop van de nacht ontstaan her en der (dichte) mistbanken. De noordelijke provincies maken de grootste kans op mist. De minimumtemperatuur komt uit op 14-16 graden.

Morgenochtend lost de mist snel op. Het wordt opnieuw een fantastische zomerdag die zelfs nog wat warmer zal verlopen dan vandaag. Ook de zon is weer van de partij en schijnt uitbundig. Er ontstaat hooguit een enkel stapelwolkje. Morgenmiddag overstijgt het kwik op grote schaal de tropische kaap van 30 graden. Het wordt 30 graden in het midden van het land tot lokaal 33 in het uiterste zuiden. In het noorden en aan de westkust is het met 27-29 graden iets minder heet. Al vroeg in de middag steekt langs de gehele kustlijn een zeewind op die de nodige verkoeling zal brengen. Hierdoor koelt het ook verder landinwaarts in de loop van de middag wat af. In het binnenland blijft de wind oostelijk en meest zwak.

Morgenavond blijft de zon nog lang schijnen en is het tot ver in de avond met 20-25 graden aangenaam. In de nacht naar dinsdag ontstaat in het oosten een lokale mistbank. Met een minimumtemperatuur van 15-17 graden is het zwoel. Dinsdag draait de wind naar het noorden waardoor het vooral in de noordelijke provincies minder warm wordt. Op de Wadden en in Noord-Holland, Friesland en Groningen stijgt het kwik naar 20-24 graden. In het oosten, midden en zuiden is het met 26-31 graden een stuk warmer. Er is een mix van stapelwolken en zon en het blijft droog.