Politie houdt vijf Barendrechters aan tijdens jaarwisseling

De jaarwisseling is in Barendrecht vrij rustig verlopen. Er hebben een aantal incidenten plaatsgevonden waarbij door de politie vijf aanhoudingen zijn verricht. In het kader van het opsporen van illegaal vuurwerk heeft op de Hazelaarswede een korte achtervolging plaatsgevonden. Er is 1 persoon aangehouden waarbij 40 nitraten zijn aangetroffen. De persoon die is staande gehouden heeft mogelijk letsel opgelopen doordat hij zelf ten val kwam. Bij een burenruzie op de Pallandvliet zijn twee verdachten aangehouden. Bij de ruzie was openlijk geweld gebruikt.

De brandweer is tijdens de jaarwisseling 3 keer uitgerukt in Barendrecht. Hierbij was sprake van een brand aan de Steekkant en de Dorpsstraat en ging het om brandstichting van restafval in de buitenruimte. Beide branden zijn gedoofd. Daarnaast is de brandweer uitgerukt naar de Avenue Carre. Op deze locatie is echter geen nadere inzet gepleegd door de brandweer. De Ambulancedienst is tijdens de jaarwisseling 1 keer uitgerukt naar de Marjoleinlaan voor een reanimatie.

Ook deze jaarwisseling is in Barendrecht op geen enkele wijze fysiek geweld of ernstige agressie geconstateerd jegens hulpdiensten of politie. In Rotterdam werden vernielingen aangericht aan een Barendrechtse brandweerauto. Dit gebeurde met vuurwerk.