Pittige buien trekken vandaag over Barendrecht

Vandaag is het zwaar –tot geheel bewolkt en trekken met name in de ochtend nog enkele buien over Barendrecht. In de middag verdwijnen de buien uit onze regio. De maxima liggen rond 22 graden Celsius in Rijnmond. Daarbij waait een matige (3 tot 4 Beaufort) naar west gedraaide wind.

Zaterdagavond blijft het in Barendrecht droog en klaart het geleidelijk op. De matige westenwind (3 tot 4 Beaufort) neemt in de loop van de avond af naar zwak en ruimt naar noordwestelijke richtingen.

Eerste Pinksterdag begint de daglichtperiode zonnig. Aan het eind van de ochtend ontstaan de eerste stapelwolken boven Barendrecht. In de middag is het bij ons in het westen van Nederland licht bewolkt en daardoor zal de zon vaak in het weerbeeld te aanschouwen zijn. Het blijft droog. De middagtemperatuur is normaal met 20 graden. De wind is zwak tot matig, windkracht 2 tot 4 Beaufort en waait uit richtingen tussen west en noordwest.

Tweede Pinksterdag valt de temperatuur iets hoger uit. Het wordt 22 graden Celsius in de Rotterdamse regio. In de ochtend en aan het begin van de middag is het droog. In de tweede helft van de middag wordt de buienkans geleidelijk groter en vooral in de avond kunnen een paar buien tot ontwikkeling komen. De wind is overwegend zuidelijk en zwak (2 Beaufort) in de nacht en vroege ochtend. Overdag neemt de wind geleidelijk toe naar matig, windkracht 3 tot 4 Beaufort en krimpt in de avonduren naar het zuidwesten. Een krimpende wind duidt over het algemeen op een weersverslechtering en dat is in dit geval voor dinsdag.