Overwegend droge dag met van tijd tot tijd zon

Vandaag zitten we in Barendrecht in een zogenaamd zadelgebied, dus precies tussen twee storingen en twee hogedrukgebieden in. Het wordt een overwegend droge dag met van tijd tot tijd zon. De meeste zonuren zijn voor de westelijke kustprovincies weggelegd, dus in Barendrecht en omgeving zitten we goed. Met 23 graden Celsius wordt het weer iets warmer dan de afgelopen dagen in het Rijnmondgebied. De naar west gedraaide wind is zwak tot matig van kracht (2 tot 3 Beaufort).

Vanavond trekt een nieuwe storing vanuit het westen onze regio binnen. Bij ons in het westen gaat het aan het eind van de avond van tijd tot tijd licht regenen, verder is het geheel bewolkt. De temperatuur daalt geleidelijk naar een graad of 17 rond middernacht. De westenwind draait in de loop van de avond naar het zuiden en is overwegend zwak (2 Beaufort) van kracht. In de nacht naar donderdag valt nu en dan lichte regen, in de nanacht wordt het droog. Bij een zwakke zuidwestenwind (2 Beaufort) koelt het langzaam af naar een minimumwaarde van 16 graden Celsius.

Donderdag is het in de ochtend en middag meestentijds droog met af en toe de zon. In de avond valt van tijd tot tijd lichte regen, maar zijn er ook kortdurende droge perioden. Vrijdag is het wisselvallig met regelmatig een lichte regenbui, maar tussen de buien door is de zon ook geregeld te zien. Er waait een matige west-zuidwestenwind (3 Beaufort) en de temperatuur is met circa 21 graden Celsius iets onder het langjarig gemiddelde.

Aankomend weekend gaat de temperatuur iets omhoog, dankzij een zuid-zuidwestenwind zijn we de aanvoer van koele zeelucht kwijt. Het wordt dan 22 graden Celsius op zaterdag, zondag kan de temperatuur 24 graden Celsius bereiken. Zonnige perioden en wolkenvelden wisselen elkaar af. Met name zaterdag kunnen er enkele buien vallen.