Overgang naar een buiig en koeler weertype

Maandagochtend zijn er uitgestrekte wolkenvelden in Barendrecht, tijdens een opklaring kan de zon even schijnen. Aan het begin van de middag neemt vanuit het zuiden de bewolking toe en stijgt de kans op een plaatselijk bui. In de tweede helft van maandagmiddag raakt het geheel bewolkt en komen er enkele buien tot ontwikkeling. Daarbij is een kleine kans op onweer. Ondanks dat er buien zijn en veel bewolking is wordt het zomers warm met circa 25 graden Celsius. In de loop van maandagavond trekken de buien in noordoostelijke richting weg. De wind is oostelijk en zwak (1 tot 2 Beaufort) en draait/ruimt aan het begin van de middag via het zuiden naar het westen en blijft onveranderd zwak van kracht. In de nacht naar dinsdag is het wisselend bewolkt en kan er nog steeds een enkele bui vallen. Het koelt af naar een graad of 15 rond zonsopkomst. De zuidwestenwind neemt toe naar matig, windkracht 3 Beaufort.

Dinsdag is het buiig weer. In de vroege ochtend komen er met name bij ons in het westen lichte buien voor, maar in de middag worden de buien geleidelijk intensiever. Er zijn ook droge perioden met kortdurende zonnige perioden. Het wordt circa 18 graden Celsius in de Barendrechtse regio. Daarmee is het 4 graden frisser dan het langjarig gemiddelde. Er staat een matige, soms vrij krachtige zuidwestenwind (3/4 tot 5 Beaufort.

Woensdag passeert een fors neerslaggebied het Rijnmondgebied en kan het in de ochtend en aan het begin van de middag urenlang regenen. In Barendrecht kan vrij veel regen vallen, de berekende neerslaghoeveelheid is op dit ogenblijk 9 mm.! In de loop van de middag en in de avond neemt de neerslag af en kan de zon soms even schijnen. Het wordt 20 graden Celsius in onze contreien. De wind draait van het zuidwesten naar het noordwesten tot noorden en is overwegend matig van kracht, windkracht 3 tot 4 Beaufort.

Donderdag is er een aanzienlijk kleinere kans op buien. Er ontstaan veel stapelwolken, waardoor het midden op de dag overwegend bewolkt is met nu en dan zon. Met 21 graden Celsius is het iets zachter dan de voorgaande dagen en tevens de normale temperatuur voor de tijd van het jaar.