Optimaal Talent opnieuw kampioen 35+ competitie

In de Renes 35+ competitie van de BVV Barendrecht heeft het team van Optimaal Talent zaterdag de fel begeerde titel van 2016/2017 geprolongeerd. In de finale werd Tinke Assurantiën met 8-2 verslagen na een ruststand van 2-1. Aanvoerder Viktor Steijger was de grote man met vier treffers en zijn broer Stephen Steijger, net als Wim Hagestein, maakte twee treffers. Het is voor Optimaal Talent de tweede titel op rij, nadat het vorig jaar debuteerde in deze populaire Veteranen League.
Marcel Louter, de huidige organisator, speelde mee bij Tinke. Voor Tinke scoorden Lex Baas en Wilbert Francke.

Teambuilding in Barcelona
Aanvoerder en sponsor Viktor Steijger: ,,Onze city trip naar Barcelona in februari dit jaar was de fundering van onze triomftocht van de laatste maanden. We hebben de ideale mix. Van enerzijds degelijke spelers die altijd een voldoende halen. Daarnaast creatieve spelers waarvan er elke wedstrijd 1 of 2 opstaan als het erom spant en dan een beslissende passeeractie of doelpunt maken. En dat gecombineerd met de intense sportbeleving en winnaarsmentaliteit van een ieder, met de uitblinkende keeper Erik Steijger en de fitste vijftiger Ruud Kerskes (57) van de hele competitie. Dat maakte Optimaal Talent tot de te kloppen ploeg in de knock out fase, waarbij ook zevenvoudig kampioen Stoomerette en MAO werden verslagen.”

Positieve psychologie praktiseren
De twee drielingbroers Viktor en Stephen Steijger zijn directeur bij Optimaal Talent, een bureau voor talent, team- en organisatieontwikkeling in Oud-Beijerland, en sponsoren dit team. ,,In ons dagelijkse werk coachen en trainen we mensen en teams onder meer op basis van de positieve psychologie bij persoonlijke effectiviteit, talentmanagement of teambuilding. En dan is het juist zo leuk ons gedachtengoed en werkwijze te praktiseren op het sportveld en in de kleedkamer. En dan te ervaren hoe fijn en trots het voelt deel uit te maken van een hecht en team dat gewilde prijzen pakt!”, aldus Viktor Steijger.

Grootste competitie van Nederland
De Renes 35+ competitie bestaat al 17 jaar, is een 7×7 competitie op kunstgras en bestaat uit 28 teams en bijna 300 spelers en is de grootste 35+ competitie van Nederland. Naast uiteraard onderlinge leuke en spannende wedstrijden, staat gezelligheid, broederlijkheid en sportiviteit centraal en wordt ook de 3e helft gekoesterd in de BVV-kantine. Er zijn veel verschillend niveau en zodoende is het voor iedereen leuk. Er zitten vroegere selectiespelers bij met een betaald voetbalcarrière in de topklasse, eredivisie en zelfs de Premier League.

Foto:
Team Optimaal Talent v.l.n.r. staand: Wim Hagestein, Martin Hordijk, Stephen, Steijger, Remco Steijger, Serge Rink en Erik Steijger. Zittend v.l.n.r.: Andries Bosma, Ruud Kerskes, Frank van hengel en Viktor Steijger.