Opnieuw warm met een zwakke wind

Vandaag is het opnieuw vrij warm. In de ochtend overheersen uitgestrekte wolkenvelden en kan plaatselijk een lichte regenbui vallen. In de loop zaterdagmiddag worden de opklaringen steeds breder en gaat de zon flink schijnen. Zaterdagavond verloopt onbewolkt en daardoor sluit de daglichtperiode zonnig af rond 22.00 uur. De maximumtemperatuur is 23 graden Celsius in Barendrecht. Er waait een zwakke tot matige noordwestenwind (2 tot 3 Beaufort), in de loop van de avond draaiend naar noord en afnemend naar (zeer) zwak, windkracht 1 tot 2 Beaufort.

In de nacht naar zondag koelt het onder een heldere hemel af naar 12 graden Celsius in Barendrecht. De combinatie van een onbewolkte hemel, (zeer) weinig wind en een sterke afkoeling door een temperatuurinversie nabij het aardoppervlak staat garant voor grondmist, zeker in de landelijke gebieden. Vooral in het eerste half uur na zonsopkomst (05.34 uur) kunnen er prachtige weerfoto’s gemaakt worden als de zon over de grondmist schijnt.

Zondag is het in de ochtend zonnig en zijn er in de middag flinke zonnige perioden door de aanwezigheid van stapelwolken. Het wordt opnieuw vrij warm met 23 graden Celsius op de Barendrechtse thermometers. Heerlijk weer om te fietsen of wandelen, maar ook op het water is het heerlijk.

In de namiddag neemt vanuit het westen de kans op een (onweers)bui geleidelijk toe. In de loop van de avond neemt de wind iets toe en waordt zwak, windkracht 2 Beaufort en waait uit richtingen tussen noord en noordoost.