Nu ook accordeonles bij CultuurLocaal

Na de zomer beginnen er weer muziekklassen voor kinderen bij CultuurLocaal. Nieuw in het aanbod is de accordeon. Bij CultuurLocaal zijn de voorbereidingen voor het volgende schoolseizoen al in volle gang. Zo is men al een heel eind met het indelen van de klaslessen. In deze lessen kunnen kinderen van 6 tot 8 jaar in 10 weken kennismaken met een muziekinstrument, of leren zingen of improvisatietheater maken. De lessen worden gegeven na schooltijd. Er zijn leslocaties in Carnisselande en in Barendrecht Centrum.
Een nieuw geluid in het programma is dat van de accordeon. Docente Marieke de Vries start in de Riederhof in Carnisselande een klas op dit veelzige instrument. ,,Popmuziek, Jazz, Klassiek en Volksmuziek alles past bij dit prachtige en veelzijdige instrument. De pit en melancholie van de tango, de gezellige klanken, de Franse musette of een prachtige suite van Bach alles zit erop”, aldus Marieke.,,Je kunt ermee in een orkest of een band spelen maar ook heel goed solo.
Er zijn instrumenten speciaal voor kinderen in allerlei vrolijke kleuren.”
Marieke speelt al sinds haar negende en heeft accordeon gestudeerd aan het Conservatorium van Rotterdam. Zij geeft muziekles op basisscholen en dirigeert daarnaast kinderorkesten. De accordeonklas start op woensdag 20 september om 15:15u. Aanmelden voor deze lessen en andere instrumenten kan nu al. Het complete aanbod verschijnt binnenkort op de website van CultuurLocaal.
Voor inlichtingen en inschrijven kunt u contact opnemen met info@cultuurlocaal.nl. Meer informatie is te vinden op www.cultuurlocaal.nl.

Foto: Marieke de Vries geeft vanaf september accordeonles bij CultuurLocaal.