Nog even koel, maar na het weekeinde snel warmer

Vanochtend start de daglichtperiode met zonnige momenten. Gedurende de ochtend neemt vanuit het westen de bewolking geleidelijk toe en aan het eind van de ochtend trekken de eerste regenbuien over Barendrecht. De wind is zwak tot matig (2 tot 3 Beaufort) en waait uit richtingen tussen zuidwest en west. Vanmiddag is er tamelijk veel bewolking en vallen er diverse buien. Soms kan het flink plenzen en ook korrelhagel en een onweersontlading zijn niet onmogelijk. De middagtemperatuur komt rond 20 graden Celsius uit in de Rijnmond-regio. Er waait een matige noordwester (3 tot 4 Beaufort).

In de loop van vrijdagmiddag trekken de buien langzaam in oostelijke richting weg en in de tweede helft van de middag blijft het in Barendrecht droog. Vanavond en in de nacht naar zaterdag is er een mix van opklaringen en wolkenvelden. De minima liggen rond 12 graden Celsius. Zaterdag wordt een overwegend bewolkte dag en de zon zien we sporadisch. Van tijd tot tijd valt lichte regen. Het kwik stijgt naar 20 graden Celsius, waardoor we toch van een warme dag mogen spreken. Een warme dag is een dag waarop de maximumtemperatuur 20 graden Celsius of hoger is. Er waait een overwegend matige zuidwestenwind, windkracht 3 Beaufort.

Zondag is een overgangsdag, de terugkeer naar het warme zomerweer gaat van start. Het blijft overwegend droog en zon en wolken wisselen elkaar af. De maxima komen uit rond 23 graden Celsius in de Rijnmondregio. Door de hoge luchtvochtigheid zal het benauwd aanvoelen. De westenwind is meest matig, windkracht 3 Beaufort. Begin volgende week zet het fraaie en rustige zomerweer voort. Het weerbeeld kenmerkt zich door veel zon en kleine stapelwolken. Gedurende de eerste helft van de week wordt het geleidelijk warmer met op woensdag de hoogste temperaturen. De maxima liggen woensdag tussen 26 en 28 graden Celsius.