Na natte woensdag een droge donderdag

Vandaag ziet het weerbeeld er in Barendrecht een stuk vriendelijker uit dan gisteren. Er komt een hogedrukgebied boven onze regio te liggen en daardoor is het uitermate rustig weer. Het blijft de gehele dag droog en er is een afwisseling van zon, stapelwolken en sluierbewolking. De temperatuur is met 19 graden iets aan de lage kant voor half juli. Toch voelt het warmer aan, omdat er overdag een zeer zwakke wind (1 Beaufort) waait uit richtingen tussen zuidoost en zuidwest.

Vanavond lossen de stapelwolken op door het wegvallen van de convectie. In de nacht naar vrijdag neemt vanuit een noordwestelijke richting de hoge bewolking en later ook de middelbare bewolking geleidelijk toe. Aan het eind van donderdagavond kan uit de dikker wordende bewolking lichte regen vallen, maar veel zal het niet zijn. In de nacht naar vrijdag koelt het in de Rijnmondregio af naar 10 graden Celsius.

Vrijdag trekken vanuit het noordwesten diverse regenbuien over Barendrecht, maar tussen de buien door schijnt af en toe ook de zon. Onweer is daarbij niet uitgesloten, al zal het maar een enkel exemplaar zijn. In de loop van vrijdagavond verlaten de buien onze regio in oostelijke richting en klaart het flink op. Bij een doorstaande noordwester, windkracht 3 tot 5 Beaufort wordt het maximaal 20 graden Celsius.

Zaterdag is er tamelijk veel bewolking en er valt af en toe een beetje lichte regen, de avonduren verlopen wel droog en dan schijnt de zon regelmatig. Bij een matige westenwind (3 Beaufort) stijgt de temperatuur naar 21 of 22 graden Celsius. Zondag wordt een fraaie zomerdag met genoeg ruimte voor de zon, de zon wordt in de loop van de dag afgewisseld door forse stapelwolken. Het blijft hoogstwaarschijnlijk droog, de kans op een bui is zeer klein. De temperatuur zal oplopen naar een zomerse waarde van 25 graden Celsius.