Mix van zon, stapelwolken en sluierwolken in Barendrecht

Vrijdagochtend is er in Barendrecht een mix van zon, stapelwolken en sluierwolken. Het blijft droog. De temperatuur stijgt geleidelijk naar een graad of 20 rond het middaguur. De wind is overwegend matig, windkracht 3 tot 4 Beaufort. Vrijdagmiddag zijn er forse stapelwolken boven het Rijnmondgebied te zien, daar tussendoor schijnt de zon van tijd tot tijd. Tevens drijven er naast stapelwolken ook sluierwolken over onze regio. Met maxima van 22 graden Celsius in de regio is het een stuk aangenamer dan gisteren. Toch is het hiermee nog 1 graad warmer dan het langjarig gemiddelde. De westenwind is matig tot vrij krachtig, windkracht 4 tot 5 Beaufort. Vrijdagavond arriveren vanuit het noordwesten opklaringsgebieden, hiervan kunnen we maar enkele uren profiteren. De west-zuidwestenwind is overwegend matig, windkracht 3 Beaufort.

Aan het begin van de nacht naar zaterdag neemt de bewolking in een rap tempo toe, maar het blijft nog geruime tijd droog. Tegen de ochtend valt de eerste neerslag, maar veel stelt de regen niet voor. Zaterdag hebben we voor het eerst in lange tijd te maken met een overwegend bewolkt weerbeeld. Plaatselijk valt af en toe lichte regen, maar er gaan geen grote hoeveelheden vallen in de Barendrechtse regio. Het wordt maximaal 19 graden Celsius en in combinatie met de bewolking en lichte regen is het iets te fris voor de tijd van het jaar. Zaterdagavond passeert een nieuw regengebied en dan kan het soms even matig regenen.

Zondag neemt de neerslagkans snel af en is de zon vaker in het Barendrechtse weerbeeld te aanschouwen. Er is een afwisseling van zonnige momenten en bewolkte momenten. Het blijft overwegend droog. Met maxima van 20 graden is het aangenaam zomerweer.