Mike Terpstra wint met overmacht in Barendrecht

Mike Terpstra wilde gistermiddag in de wielerronde van Barendrecht de eindsprint niet afwachten. De renner van wielerclub Groot Amsterdam verkeerde in de finale in gezelschap van drie medekoplopers, die elkaar halfkoers hadden gevonden. Terpstra was aanvankelijk in gezelschap van zijn clubmaat Lars van de Vall en Swaborenner Niels Boele uit Leiden. Na een prachtige achtervolging had Gouwenaar Arno Kleinjan zich daarbij gevoegd.
En juist de aanwezigheid van de Jan van Arckel coureur boezemde de Noord-Hollanders enige angst in. Kleinjan was dit seizoen al winnaar in Lexmond en Enkhuizen en met hem wilden ze niet naar de eindstreep rijden. Om beurten probeerden Terpstra en Van de Vall weg te rijden, twee ronden voor de finish lukte het de de renner uit Krommenie weg te komen. Voor Terpstra zijn tweede zege dit jaar, eerder was hij al de beste in zijn woonplaats. Van de Vall, die ook nog weg reed werd tweede, Boele derde en Kleinjan vierde.
Bij de vrouwen ging de zege op de Binnenlandse Baan naar de 17 jarige Susanne Meistrok uit Elshout. Ook hier een kopgroep van vier, waarvan de Australische Louisa Lobigs tweede werd voor Gina Hofland en Iris van der Stelt. (bron: wielerverslagen.nl)