Met name in de middag is er ook af en toe zon

Vandaag wordt het in Barendrecht aanmerkelijk warmer dan gisteren. De daglichtperiode start geheel bewolkt en regenachtig. Halverwege de ochtend wordt het vanuit het zuidwesten geleidelijk droog. De ochtend verloopt bewolkt en tamelijk fris met een graad of 14. Met name in de middag is er ook af en toe zon en mede daardoor stijgt de temperatuur rap naar een maximum van 22 graden Celsius. De wind waait vanuit het zuidwesten en is matig in het Rijnmondgebied, windkracht 4 Beaufort. In de loop van de middag neemt de wind iets in kracht af en wordt dan matig, windkracht 3 Beaufort.

Donderdagavond laat en in de nacht naar vrijdag volgen vanuit het zuidwesten buien. Deze worden geleidelijk intensiever, in de loop van de nacht is ook onweer mogelijk. De wind is zwak tot matig, windkracht 2 tot 3 Beaufort en waait uit zuidelijke richtingen, aan het eind van de nacht draaiend naar westelijke richtingen. Tijdens buien kunnen windvlagen tot circa 45 km./uur optreden.

Vrijdag start met buien, geleidelijk in intensiteit afnemend. Vanuit het zuidwesten wordt het geleidelijk droger en rond het middaguur breekt de zon uiteindelijk goed door, in de loop van vrijdagmiddag wordt het uitermate zonnig. Het wordt circa 19 graden Celsius in Barendrecht bij een matige, soms vrij krachtige westenwind (3 tot 5 Beaufort). Zaterdag is het wisselend bewolkt met kans op een enkel licht regenbuitje met een plaatselijk karakter. Er waait een zwakke tot matige zuidwestenwind, windkracht 2 tot 3 Beaufort. Het wordt 23 graden Celsius in de Rijnmondregio.