Met 19 graden is het opnieuw een graad of 4 te koel

Vandaag is het bij ons in Barendrecht meestentijds droog, als er buien vallen dan zal dat hoofdzakelijk in de middag zijn. Met maxima rond 19 graden is het opnieuw een graad of 4 te koel voor eind juli. Woensdag is het vrijwel de gehele dag droog en met 23 graden is het weer ietsiepietsie warmer.

Vanochtend overheersen de droge perioden, in de loop van de middag gaan er opnieuw enkele buien vallen. De buien zijn minder zwaar dan vandaag. De noordwestenwind is in het Rijnmondgebied matig (3 Beaufort) en draait/ruimt in de namiddag naar het noorden. De temperatuur blijft een fractie onder de 20 graden Celsius, met 19 graden Celsius wordt het net geen warme dag (warme dag = maximumtemperatuur van 20 graden Celsius of warmer).

Vanavond trekken de buien in zuidelijke richting weg. In de nacht naar woensdag zijn er brede opklaringen. De wind is overheersend noordwestelijk en zwak, windkracht 2 Beaufort. Het koelt af naar een minimumwaarde van 14 graden Celsius in Barendrecht.

Woensdag zitten we in een zogenaamd zadelgebied, dus precies tussen twee storingen in en twee hogedrukgebieden in. Het wordt een overwegend droge dag met van tijd tot tijd zon. De meesten zonuren zijn voor de westelijke kustprovincies weggelegd, dus in Barendrecht en omgeving zitten we goed. Met 23 graden Celsius wordt het weer iets warmer in Barendrecht. De naar west gedraaide wind is zwak tot matig van kracht (2 tot 3 Beaufort).

In de nacht naar donderdag vallen er enkele buien, in de nanacht wordt het droog. Bij een matige zuidwestenwind (3 Beaufort) koelt het langzaam af naar een minimumwaarde van 16 graden Celsius. Donderdag wordt waarschijnlijk ook een droge dag met af en toe de zon. Vrijdag is het wisselvallig met regelmatig een licht regenbui, maar tussen de buien door is de zon ook geregeld te zien. Er waait een matige west-zuidwestenwind (3 Beaufort) en de temperatuur is met circa 21 graden Celsius iets onder het langjarig gemiddelde.