Maatjes van Makro Barendrecht

Het haringseizoen start op woensdag 14 juni. Zoals ieder jaar wordt de dag ervoor het eerste vaatje Hollandse Nieuwe traditioneel geveild. Ook bij het Netwerkplein van Makro Barendrecht wordt er aandacht besteed aan de jaarlijkse traditie. Op woensdag 14 juni houdt de Makro een exclusieve haringparty. Kom jij ook?

Ontspannen netwerken
Tussen 15.00 uur en 19.00 uur kun je samen met andere ondernemers bij Makro Barendrecht genieten van de nieuwe haring. ,,Op een ontspannen manier netwerken staat deze middag centraal”, aldus Tahnee Valkenburg, netwerkcoördinator.
,,De visafdeling van de Makro heeft een groot assortiment, dus niet alleen haring, maar ook andere soorten vis. Elke dag vers en van een hoge kwaliteit. Onze visinkopers werken vanuit het kantoor bij de visafslag. Zo waarborgen ze een nauwe samenwerking met onze visleveranciers. Verser kan bijna niet.”

Hollandse Nieuwe
In mei begint de jaarlijkse periode waarin op maatjesharing wordt gevist. De periode duurt over het algemeen tot juli. ,,We noemen haring Hollandse Nieuwe als hij minimaal 16 procent vet bevat. En ook moet hij op de traditionele manier gekraakt, gezouten en gefileerd zijn. De maatjes van Makro voldoen aan deze eisen”, aldus Tahnee.

Make-A-Wish
Scheveningse traditie is ook de traditie van Makro. Al drie keer heeft de Makro het hoogste bod uitgebracht op het eerste vaatje Hollandse Nieuwe. Hiermee heeft zij een mooie bijdrage geleverd aan goede doelen. Dit keer gaat er een bedrag per verkochte haring naar Make-A-Wish Nederland. Dit is een vrijwilligersorganisatie die de liefste wens vervult van kinderen van 3 t/m 18 jaar met een levensbedreigende ziekte.

Maatjes van Makro
Ben je ook benieuwd naar de nieuwe maatjes van Makro? Kom ze dan proeven op woensdag 14 juni tussen 15.00 uur en 19.00 uur bij Makro Barendrecht, Zeemanstraat 2 en ontmoet meteen ook andere ondernemers!