Jeugd brengt musical ‘de Vuilnisboot’ tijdens ZomerFeest

Op zaterdag 24 juni zijn weer een flink aantal leden van de Harmonievereniging Barendrecht actief bij optredens op het ZomerFeest in de Oude Dorpskern. Het MeezingKoor onder leiding van Laura van der Voort zal de festiviteiten op het grote Bakkerij Pot podium om 12.05 uur, na de speech van de Burgemeester, muzikaal openen.

Om 16.00 uur is het de beurt aan de jeugd met het muziektheaterstuk “de Vuilnisboot” met als verteller de schrijver van dit stuk, Keimpe de Jong. Het geheel staat onder leiding van dirigent/componist Ivo Kouwenhoven. Afval Loont zal hun medewerking verlenen bij het opruimen van “de afvalberg” die overblijft na opvoering van dit stuk. Om 17.00 uur speelt het HarmonieOrkest onder leiding van Frank Hendriks stukken filmmuziek uit hun theatervoorstelling van 16 juni.

Tot slot van de Harmonieoptredens is om 18.15 uur slagwerkgroep Adrumaline aan de beurt. Ook zij laten ongetwijfeld nog een aantal nummers horen van hun theateroptreden in Het Kruispunt maar zeker ook weer fonkelnieuwe stukken die zij onder leiding van hun nieuwe dirigent Ronald Boumans het afgelopen jaar hebben ingestudeerd.

Ook belangrijk is dat dit jaar leverancier en reparateur van de vereniging Music-All-In uit Noordwijk aanwezig is en ter plaatse (kleine) reparaties aan uw instrument uitvoert tegen een kleine vergoeding. Hij staat in een kraam tegenover het Doormanplein.

Zie voor het hele programma van de dag: www.zomerfeestbarendrecht.nl.

Foto: vereniging Dorpskern Oud-Barendrecht