Inleveractie kleine elektrische apparaten

Lever afgedankte en/of kapotte kleine elektrische apparaten of spaarlampen (e-waste) in en spaar weer mee voor de Voedselbank. Als Barendrecht bij de 25 beste gemeenten eindigt, krijgt ons lokale goede doel een sponsorcheque van € 1.000,- van Wecycle. Helpt u weer mee met punten scoren?

Deze actie is vorig jaar ook twee keer gehouden. Barendrecht eindigde in het voorjaar op de zevende plek, waarna de Voedselbank Barendrecht een sponsorcheque van 1.000,- van Wecycle ontving uit handen van wethouder Van der Linden.

Voorzitter Aad de Lange van Voedselbank Barendrecht hoopt natuurlijk dat deze actie weer net zo succesvol wordt: “De Voedselbank zorgt voor 90 gezinnen in Barendrecht die zonder deze hulp niet voldoende kunnen eten. Om dat te kunnen doen moeten kosten voor vervoer, huisvesting en dergelijke worden gemaakt. Lever dus uw kleine elektrische apparaten in en help de Voedselbank helpen!”

Nieuwe ronde, nieuwe kansen
Wanneer u tot en met 31 augustus 2017 apparaten en lampen inlevert op het afvalaanbiedstation of een van de drie filialen van Afval loont, spaart u punten voor de Voedselbank. Bovendien maakt u kans op mooie prijzen. U vindt het afvalaanbiedstation aan de Londen 15 en de filialen van Afval loont aan Achterom 9 (centrum), Voordijk 273 (Opnieuw&Co) en op de kruising Hudighaven – Van der Vormhaven.

Zo werkt het
U spaart punten wanneer u bij het afvalaanbiedstation of een van de drie Afval loont filialen e-waste inlevert. Als u daar bent, wordt dat herkend via GPS. Via hun smartphone kunnen de inwoners de punten verzilveren. In het kort:

  1. Ga naar het afvalaanbiedstation of een van de drie filialen van Afval loont.
  2. Lever uw oude elektrische apparaten en kapotte spaarlampen in.
  3. Ga ter plekke op uw smartphone naar wecycle.nl/inleveren.
  4. Klik op ‘check in’ en support de Voedselbank.
  5. Ontdek daarna direct of u een nieuw apparaat mag uitkiezen!

Recycling belangrijk
Jaarlijks verdwijnt zo’n 35 miljoen kilo aan kleine apparaten en lampen in de vuilnisbak. Hierdoor gaan ze verloren voor recycling. Elektrische apparaten laat Wecycle voor 80 procent recyclen, spaarlampen zelfs voor 90 procent. Door recycling blijven grondstoffen behouden en komen schadelijke stoffen niet in het milieu terecht.

Over Wecycle
Wecycle is de stichting die sinds 1999 de inzameling en recycling van afgedankte elektrische apparaten en energiezuinige lampen (e-waste) organiseert. Wecycle garandeert optimale recycling van alle e-waste. De stichting onderhoudt een landelijk dekkend inzamelnetwerk door samen te werken met gemeenten, winkels, kringloopbedrijven, installateurs en kinderboerderijen. Wecycle werkt in opdracht van 1.500 producenten en importeurs. Kijk voor meer informatie op de website van Wecycle.