In de ochtend een enkele bui en daarna droog

Vanochtend komen in Barendrecht enkele buien voor. Aan het begin van de middag wordt het geleidelijk droog. De bewolking is vandaag overheersend, slechts af en toe is er met name in de middag enige ruimte voor de zon. Tijdens een zonnig moment in de middag kan de temperatuur nog oplopen naar 22 graden Celsius. Aan het eind van de middag passeert een koufront, daarachter stroomt koelere lucht over het Rijnmondgebied uit. Vanavond is het overwegend droog in Barendrecht met enkele opklaringen. Na koufrontpassage ruimt de wind via het zuiden naar het westen tot noordwesten en is overwegend matig, windkracht 3 tot 4 Beaufort. In de nacht naar donderdag waait er een zwakke westenwind, windkracht 2 Beaufort. Het is daarbij wisselend bewolkt. De minima liggen rond 14 graden Celsius in de Barendrechtse regio.

Morgen zien we de zon sporadisch, in de vroege ochtend is de kans op een beetje zonneschijn nog het grootst. In de ochtend valt uit de bewolking soms een beetje lichte regen. In de middag en aan het begin van de avond kan het van tijd tot tijd matig regenen. De temperatuur loopt met enige moeite op naar 19 graden Celsius. Er waait een zwakke tot matige wind uit richtingen tussen zuid en west, de windkracht is 2 tot 3 Beaufort.

Ook vrijdag wordt geen droge dag en is er eveneens weinig ruimte voor de zon. Het wordt hooguit 19 graden Celsius bij een matige zuidwestenwind (3 tot 4 Beaufort). Met name in de middag en avond kan het langdurig licht tot matig regenen. Het weerbeeld doet eerder aan de herfst denken dan aan de zomer!