In de middag gaat de zon uitbundiger schijnen

Vandaag blijft het de gehele dag droog in Barendrecht. Het is in de ochtend wisselend bewolkt. In de loop van de middag gaat de zon steeds uitbundiger schijnen en op den duur verdwijnt de bewolking uit het Barendrechtse weerbeeld. Men kan wel snel verbranden, want bij een onbewolkte hemel schijnt de zon ’s middags met zonkracht 7. Het wordt 20 graden Celsius in de Rijnmondregio. De wind is zwak tot matig (2 tot 3 Beaufort) en waait uit westelijke richtingen. In de loop van de middag ruimt de wind naar noordwest en neemt af naar (zeer) zwak (windkracht 1 tot 2 Beaufort). Doordat er minder wind staat voelt het dinsdagmiddag een stuk warmer aan dan maandagmiddag.

Morgenavond is het tot zonsondergang zonnig en is het prima weer voor de barbecue. De zeer zwakke wind (1 Beaufort) ruimt geleidelijk naar noordelijke richtingen. De temperatuur daalt geleidelijk naar een graad of 15 aan het eind van de avond. De nacht naar woensdag wordt behoorlijk fris, de temperatuur daalt naar een minimum van circa 10 graden Celsius. De wind is zeer zwak, windkracht 1 Beaufort en waait uit oostelijke richtingen. In open gebieden kan grondmist of een ondiepe mistbank gevormd worden.

Woensdag wordt het met 23 graden Celsius aanmerkelijk warmer dan maandag en dinsdag. Een strakblauwe lucht is er helaas niet, maar er is in ieder geval veel ruimte voor de zon en het blijft opnieuw de gehele dag droog. De wind is overwegend zwak in Barendrecht en waait uit oostelijke richtingen. Tussen 12.00 uur en 15.00 uur schijnt de zon met zonkracht 8!

Donderdag wordt de warmste dag van deze week met een zomerse 26 graden Celsius in de Rijnmondregio. De ochtend verloopt zonnig, maar aan het begin van de middag ontstaan de eerste stapelwolken, deze stapelwolken groeien al snel uit naar forse stapelwolken, deze kunnen in de tweede helft van de middag het buienstadium gaan bereiken. De buien kunnen vergezeld gaan van onweer en korrelhagel.