In de middag breekt de zon steeds vaker door

Vandaag start de daglichtperiode in Barendrecht bewolkt en af en toe valt er lichte regen of lichte motregen uit het dikke pakket bewolking. Geleidelijk wordt het vanuit het westen overwegend droog en in de middag breekt de zon steeds vaker door. Het wordt 20 graden Celsius in het Rijnmondgebied en de matige wind (3 Beaufort) draait gedurende dag van zuidwest naar west tot noordwest

Morgen is het overwegend droog. Er is een afwisseling van bewolkte perioden en zonnige perioden, waarbij maandagmiddag het zonnigste dagdeel zal zijn. In het Rijnmondgebied kunnen in de loop van de middag enkele lichte buitjes tot ontwikkeling komen, maar veel stelt het niet voor. Het wordt circa 23 graden Celsius in Barendrecht en omliggende gemeenten. Er waait een matige wind (3 Beaufort) uit het zuidwesten.

Ook de rest van de werkweek is het aangenaam zomerweer. Niet elke dag verloopt geheel droog, maar de neerslag blijft beperkt tot enkele tienden van millimeters. De zon zien we zeer regelmatig en het wordt in de loop van de nieuwe werkweek geleidelijk warmer. Van woensdag tot en met zaterdag wordt het in het Groene Hart warm met temperaturen tussen 25 en 27 graden Celsius.