In de loop van de middag gaat de zon een hoofdrol spelen

In het weekend knapt het Barendrechtse weerbeeld snel op. Tijdens het weekend zien we een uitloper van het Azorenhoog in kracht toenemen en zich verplaatsen via de Golf van Biskaje en ons land om zondag boven Duitsland te arriveren.

Zaterdag wordt het met 23 graden Celsius in de Rijnmondregio aanmerkelijk warmer dan vrijdag. Het blijft droog en er is een mix van wolkenvelden en zonnige momenten. In de loop van zaterdagmiddag gaat de zon de hoofdrol spelen in het Barendrechtse weerbeeld, vooral de tweede helft van zaterdagmiddag is zonnig. De wind is matig, windkracht 3 Beaufort en waait uit het westen tot noordwesten.

In de nacht naar zondag is het onbewolkt en bij zeer weinig wind (noordwest – 1 Beaufort) koelt het flink af. In de eerste uren van de daglichtperiode is er zelfs sprake van windstilte en kan er grondmist gevormd worden in de landelijke gebieden. De minima liggen rond 10 graden Celsius in Barendrecht.

Zondag overdag is het vrij zonnig met nu en dan vriendelijke stapelwolkjes. Er waait een (zeer) zwakke wind, windkracht 1 tot 2 Beaufort uit een noordwestelijke richting. De temperatuur stijgt naar een maximum van 28 graden Celsius en wordt aan het eind van de middag bereikt. Dit is dan alweer de 12e dag van 2017 die de zomerse grens van 25 graden Celsius bereikt! De astronomische zomer begint woensdagochtend om 06.24 uur en dan is dit geen slechte score als het eigenlijk nog geen zomer is!

Ook na het komend weekend blijft het droog en is er veel ruimte voor de zon. Maandag is het nog enkele graden warmer met temperaturen rond 30 graden Celsius.