Ik zie, ik zie, wat jij niet ziet…

Woninginbraak. Nu de vakantieperiode weer voor de deur staat, is het belangrijk hier extra alert op te zijn. Wat kunt u het beste doen om woninginbraak te voorkomen?
Rolluiken naar beneden, gordijnen dicht, drie weken lang. Op vakantie? ‘Nee hoor!’ Dit is natuurlijk een ‘no go’. ,,Het is belangrijk om er in de vakantieperiode voor te zorgen dat er zoveel mogelijk levendigheid is. Zet bijvoorbeeld lichtschakelaars aan, zorg dat er af en toe een makelaar langskomt om de post weg te halen en dat er misschien zelfs bezichtigingen zijn! Natuurlijk is het ook altijd een idee om familie, kennissen of goede vrienden te laten verblijven in uw huis, zodat er in ieder geval toezicht wordt gehouden”, aldus Marco Bos van RE/MAX Makelaarsgroep.

Deur op slot draaien
Buiten de vakantieperiode worden er veel woninginbraken gepleegd. De meeste inbraken zelfs op klaarlichte dag en inbrekers nemen soms de raarste spullen mee. We kennen het eigenlijk allemaal, ‘even snel’ de deur dichttrekken, ik ben toch maar heel eventjes weg. Doe het niet! Het is een kleine moeite om de deur op slot te draaien, zodat inbrekers moeilijk naar binnen komen. Veel mensen laten sleutels in de deuren zitten. Ook al zit de deur op slot met de sleutel in het gat, draait de sleutel soms mee en… OEPS! De deur is open. Makkelijk binnenkomen zo!

Levendig
,,Inbrekers testen vaak door stokjes of andere voorwerpen voor de deur te zetten of deze worden weggehaald en er dus weg of geen ‘leven’ is in de woning. Het inplannen van bezichtigingen tijdens uw vakantie kan een hoop inbraken of narigheid voorkomen, aangezien wij een oogje in het zeil kunnen houden! Af en toe een bezichtiging zorgt voor beweging en dat zal inbrekers afschrikken. Daarnaast hoeft de verkoper niet constant zijn of haar woning op te ruimen en telkens de woning uit op ongewenste tijden voor een bezichtiging. Genoeg mogelijkheden tijdens de zomerperiode”, aldus Marco.

WhatsApp buren
Bovendien is WhatsApp in de maatschappij erg populair. Tegenwoordig maken veel mensen gebruik van deze app. Misschien ook handig om een WhatsApp-groep met uw buren te starten? Hierdoor is informatie snel en gratis te verspreiden met de mensen uit uw buurt. Zijn jullie op vakantie tijdens een inbraak? Zorg er dan voor dat één van uw buren of bekenden beschikt over jullie huissleutel, zodat er in ieder geval iemand naar binnen kan.

Voor de verkoop van uw woning, aankoop van een nieuwe woning of een taxatie kunt u altijd bij ons terecht. Maar ook voor vragen en opmerkingen. Neem gerust contact via de website met ons op, wie weet helpen wij u verder bij het vinden van uw droomhuis!