Heerlijk weekeinde voor wandeling en frisse duik

Vanuit het zuidwesten worden vandaag wolkenvelden aangevoerd, maar af en toe weet de zon daar kortstondig tussendoor te schijnen. De temperatuur stijgt naar 20 graden Celsius rond het middaguur. Er waait een (zeer) zwakke) zuidwestenwind, windkracht 1 tot 2 Beaufort door Barendrecht.

Vanmiddag overheersen de wolkenvelden ook nog een tijd, later in de middag wordt het vanuit het zuidwesten geleidelijk zonniger. In het noordoosten blijft de bewolking dan overheersen. Met 23 graden Celsius is het aangenaam warm buitenshuis. Er waait een zwakke tot matige zuidwestenwind, windkracht 2 tot 3 Beaufort.

Vanavond lost de bewolking door gebrek aan convectie geleidelijk op en volgt een heldere, onbewolkte nacht naar zondag. Een frisse nacht wordt het niet met minima rond 15 graden Celsius in het Groene Hartgebied. Er waait zowel zaterdagavond als in de nacht naar zondag een (zeer) zwakke) zuidwestenwind, windkracht 1 tot 2 Beaufort.

Zondagochtend zijn er flinke zonnige perioden. Vanaf het middaguur trekt steeds meer bewolking over Barendrecht en in de loop van de tweede helft van zondagmiddag neemt vanuit het westen de kans op een regionale regen- of onweersbui toe. Met een zwakke tot matige zuidenwind (2 tot 3 Beaufort) wordt zomers warme lucht aangevoerd. De temperatuur stijgt naar 26 graden Celsius.

Een goede zonnebrandcrème is wel aan te bevelen, want morgen kan zonkracht 9 worden bereikt in de kustprovincies! Zondagavond steekt een frisse zeewind op, daardoor wordt de warmte wordt verdreven. Zondagavond blijft de kans op een lokale regenbui of onweersbui bestaan!