Halverwege de middag klaart het in Barendrecht sterk op

Vandaag begint de daglichtperiode in Barendrecht bewolkt en regenachtig. Vanuit het noordwesten wordt het in de loop van zaterdagochtend droog, maar de bewolking blijft vooralsnog overheersen. Zaterdagmiddag hebben we in eerste instantie te maken met uitgestrekte wolkenvelden, halverwege de middag klaart het sterk op. Het wordt mede door de flink zonnige namiddag toch nog zo’n 21 graden Celsius in Barendrecht. De wind komt uit het westen, in de loop van de ochtend draaiend naar het noordwesten en is matig, windkracht 3 tot 4 Beaufort.

Zaterdagavond is het droog en schijnt de zon ongehinderd tot zonsondergang. In de loop van de nacht naar zondag neemt vanuit een westelijke richting de bewolking snel toe. Tegen zondagochtend kan er plaatselijk een spatje regen vallen. De temperatuur daalt naar een minimum van 13 graden Celsius in het Rijnmondgebied.

Zondag zijn er overdag veel wolkenvelden met kortdurende zonnige momenten. Soms is de bewolking dik genoeg voor lichte regen. Het wordt maximaal 19 graden Celsius in de Rotterdamse regio. Daarbij waait een matige westenwind, windkracht 3 Beaufort.

Maandag is er kans op een plaatselijke bui, maar op de meeste plaatsen in het Rijnmondgebied blijft het droog. Stapelwolken worden afgewisseld met zonnige perioden. In Barendrecht wordt het in de loop van de dag steeds zonniger en aan het begin van maandagavond lossen de nog aanwezige stapelwolken op door gebrek aan convectie.