Grijs en grauw en af en toe een beetje motregen

Vanochtend is het in Barendrecht grijs en grauw. Her en der valt een beetje motregen. Vanmiddag is er weinig verbetering in het weerbeeld. Het is vrijwel geheel bewolkt en her en der komt een spat regen naar beneden. Ondanks de bewolking is het vrij warm. De maximumtemperatuur komt uit op circa 22 graden. Er staat een zwakke tot matige wind uit westelijke richtingen.

In de loop van de middag breekt het wolkendek langzaam open. De meeste zonnestralen zullen in het noorden en uiterste zuiden door de bewolking heen komen. In het midden lijkt het nog lang grijs te blijven. Vanavond trekt het gebied met opklaringen vanuit het noorden verder zuidwaarts. Hierdoor raakt het in het zuiden juist weer bewolkt, maar pikt het midden ook wat zon mee. In de bewolkte gebieden is kans op een spat regen. Komende nacht is in de zuidelijke provincies vrij veel bewolking. Het koelt af naar 10 à 11 graden in de opklaringen in het noorden tot 16 à 17 graden onder de bewolking in het zuiden.

Morgenochtend start de dag in Baredrecht zonnig. Morgenmiddag is in het hele land veel ruimte voor de zon. Er ontstaan vriendelijke stapelwolken, maar het blijft droog. Het wordt 20 graden op de Wadden tot 24 in het zuiden en daarmee is het prima zomerweer. De wind is zwak tot matig en komt uit een noordwestelijke tot noordelijke richting. Morgenavond en in de nacht naar dinsdag is het overwegend helder en kalm weer. In het oosten is in de nacht kans op een mistbank. De minimumtemperatuur komt uit op 9 graden in het noordoosten tot 13 in het zuidwesten.

Dinsdag belooft een prachtige zomerdag te worden. De zon schijnt uitbundig en er ontstaat hooguit een enkele vriendelijke stapelwolk. De overwegend matige oostenwind voert warme en droge lucht aan. Het kwik stijgt naar 29 graden in Barendrecht. In de avond blijft het nog lang aangenaam met tot zonsondergang temperaturen boven de 20 graden. (bron: weeronline)