Hebben Barendrechtse petities zin gehad?

Kees Pieters startte een landelijke petitie tegen windmolens op land, maar inmiddels zijn twee locaties voor windmolens in Barendrecht vastgesteld. Feline van Doorn startte een petitie om nog in 2017 zogenoemde Klijnsmagelden te besteden voor Barendrechtse kinderen in armoede. Is de wethouder overstag gegaan? Dit en meer in de radio-uitzending van Gemeenteloket van donderdagavond 4 januari 2018.

Petitie tegen windmolens op land
In de uitzending van 7 december ontvingen we Barendrechter Kees Pieters, die een landelijk initiatief tegen windmolens op land startte. Pieters rekende voor dat windmolens in zee inmiddels goedkoper gerealiseerd kunnen worden dan op land en bovendien minder weerstand van de bevolking hebben. Maar de realiteit is dat de regering al besloten heeft tot het plaatsen van windmolens op land en dat op 20 december de Provincie Zuid-Holland de precieze locatie voor de windmolens heeft vastgesteld. Op twee locaties in Barendrecht zullen windmolens komen. Pieters vertelt in onze uitzending wat het effect is geweest van zijn petitie en hoe hij verder zal gaan met zijn acties om meer windmolens op land te voorkomen.

Petitie om besteding Klijnsmagelden
Dinsdagavond 19 december hebben Jonge Socialisten Barendrecht, de jongerenafdeling van PvdA Barendrecht, 840 handtekeningen overhandigd aan Wethouder Van der Linden, waarmee zij oproepen om nog in 2017 zogenoemde Klijnsmagelden te besteden aan Barendrechtse kinderen die opgroeien in armoede. 30 november was één van de initiatiefneemsters, Feline van Doorn (16) te gast in onze uitzending om over de petitie te vertellen en we zijn benieuwd of het iets heeft opgeleverd. Vanavond is Feline daarom opnieuw te gast in onze uitzending. Feline staat op de kandidatenlijst van de Partij van de Arbeid (plek 11) voor de gemeenteraadsverkiezingen van 21 maart 2018 en is daarmee volgens het AD de jongste kandidaat van Nederland.

Nieuwjaarsreceptie Gemeente Barendrecht
In de uitzending van 4 januari zullen diverse politici en aanwezigen op de nieuwjaarsreceptie van de gemeente vertellen wat hun aandacht zal krijgen in dit nieuwe jaar. Ook blikken we kort terug op de nieuwjaarsspeech van Burgemeester Van Belzen (foto).

Gemeenteloket is elke donderdagavond vanaf 19u00 te beluisteren op Exxact Barendrecht, 106.4FM en live via www.exxact.nl. De uitzending van 4 januari is hieronder terug te luisteren. Of beluister andere uitzendingen van Gemeenteloket.


In deze uitzending (alfabetische volgorde)
Gasten: Feline van Doorn, Kees Pieters en Indira Mak
Radiofragmenten: Dhr. Barendregt, Burgemeester Van Belzen, Quint Sullock Enzlin, Dhr. Erdiç, Dhr. Versendaal
Redactie: Florian Pronk, Sebastiaan van Mill, Arend Wesdijk