Gemeente tekent Cruyff Court convenant

Het convenant Sporten, Bewegen en Ontmoeten op en rond het Cruyff Court Barendrecht Het Cruyff Court is in aanbouw op het middenterrein van Campus Lagewei, waar Dalton, Calvijn, sporthal Lagewei en Blok 0180 zijn gevestigd. Op het terrein zal een sportvloer worden gerealiseerd met, naast het Cruyff Court, een Calisthenics parcours, Jeu de Boulesbaan en pannaveldje.
Het Calisthenics parcours zal de kleuren van de Cruyff Foundation krijgen.
Het Cruyff Court heeft als doel om jeugd te stimuleren meer aan sport en beweging te doen en daarnaast sport te gebruiken als middel voor de ontwikkeling van de lokale jeugd. Hierbij gaat het om thema’s als respect, samen spelen, sociale cohesie en (persoonlijke) ontwikkeling. Die thema’s komen op het veld tot uiting in de 14 regels van Johan Cruijff.
Door de programmering van het Cruyff Court worden verschillende doelgroepen in de gemeente Barendrecht gestimuleerd om buiten te sporten en te bewegen. Door krachten te bundelen, activiteiten op elkaar af te stemmen en nauwe samenwerking op het gebied van sport en bewegen, wordt de programmering voor de komende jaren vormgegeven en uitgevoerd.