Gemeente: ”sportkantine wordt gezonder”

De gemeente wil het aanbod van voedingsproducten in de plaatselijke sportkantines gezonder maken. Het broodje kroket verdwijnt niet van de kaart, maar er worden meer gezonde alternatieven aangeboden. Doel hiervan dat sporters – jong en oud – bewuster en gezonder gaan consumeren.

Om dit te bereiken start de gemeente de campagne De Bewuste Kantine, waarin wordt samengewerkt met met Lili Genee-Pirayesh, initiatiefneemster van het project ‘Vullen of Voeden’ en de gelijknamige website.

Intentieovereenkomst
Tijdens het Sportcafé bij de BVV Barendrecht op 14 juni op sportpark De Bongerd vond de aftrap van de campagne plaats. Wethouder Lennart van der Linden tekende een intentieovereenkomst met Vullen of Voeden, vertegenwoordigd door mevrouw Lili Genee-Pirayesh, en de Buurtsportcoaches van Barendrecht, vertegenwoordigd door Bram Franken.

De drie partijen spreken de intentie uit om gezamenlijk een positieve bijdrage te leveren aan een gezond leefklimaat in de gemeente Barendrecht, vooral door het stimuleren van de gezonde sportkantine.

Starterspakket
De gemeente nodigt de sportverenigingen uit mee te doen aan dit gezonde project. De gemeente stelt een starterspakket beschikbaar met daarin keukengerei en -apparatuur, het boek over de bewuste sportkantine en ingrediënten voor de eerste gezonde hapjes en drankjes.

De vele AGF-bedrijven in Barendrecht, die groente en fruit leveren aan supermarkten, groentewinkels en de horeca, worden betrokken bij de campagne.