Gemeente Barendrecht nu ook bereikbaar via WhatsApp

De gemeente Barendrecht is vanaf vandaag ook bereikbaar via WhatsApp. Het betreft een proef van 1 jaar waarbij u de gemeente via WhatsApp vragen kunt u stellen. Barendrecht wil tijdens dit proefjaar kijken of het gebruik van de populaire berichtendienst ook voor de inwoners nuttig en effectief is. Het WhatsApp-telefoonnummer van de gemeente Barendrecht is 06 – 46 98 63 26. Dit nummer is alleen bedoeld voor WhatsApp-berichten. Het is niet mogelijk naar dit nummer te bellen of een sms te sturen.

Hoe werkt het?

Binnen WhatsApp maakt u een nieuw contact aan en voert de gegevens van de gemeente in. Daarna kunt u een bericht sturen via WhatsApp. Barendrecht leet en beantwoordt WhatsApp-berichten tijdens kantooruren, van maandag tot en met vrijdag van 09.00 tot 17.00 uur.

WhatsApp is een applicatie voor smartphones waarmee op een snelle manier berichten gratis verstuurd en ontvangen kunnen worden. Het werkt ongeveer hetzelfde als het versturen van een sms, maar dan via het internet. Behalve tekstberichten kunnen ook foto’s, video’s en geluidsopnames verstuurd worden.