Feestelijke eerste paal levensloopbestendige appartementen

Onder leiding van een wachtcommandant wiens kazerne is opgeheven werd vanmiddag in het bijzijn van een groot aantal aanwezigen op feestelijke wijze de eerste paal van de levensloopbestendige appartementen aan de Maasstraat/Binnenlandse Baan geslagen. Dit gebeurde op de locatie van het voormalige postkantoor en de brandweerkazerne. Tijdens deze feestelijkheden sloegen onder meer Peter Manders (directeur-bestuurder Patrimonium Barendrecht), wethouder Dirk Vermaat Jan Zijlmans (voorzitter Bewonersraad) en Willem van Zanten (directeur Giesbers Rotterdam) de symbolische eerste paal als aftrap voor de nieuwbouw. Giesbers Rotterdam start op woensdag 28 juni met het boren van de eerste officiële paal van het appartementencomplex. Het bouw bestaat uit 40 betaalbare levensloopbestendige en energiezuinige huurappartementen, waarvan 38 driekamerappartementen en 2 tweekamerappartement.
Alle appartementen zijn rolstoel- en rollatortoegankelijk, drempelloos en hebben een apart toilet. Daarnaast zorgen de ruime entree aan de Maasstraat, de lift, en de scootmobielruimte ervoor dat de nieuwbouw bijzonder geschikt is voor 55-plussers. Zij zijn dan ook de doelgroep die voorrang krijgt bij de verhuur van de appartementen.

Toewijzing nieuwe woningen

Er is veel interesse voor de nieuwbouwappartementen op deze locatie. Aan het eind van de zomer adverteren we de appartementen via Woonnet Rijnmond. We informeren geïnteresseerden vooraf via onze nieuwsbrief, onze website en onze pagina in weekblad De Schakel over de voorwaarden en de periode waarin we de advertenties online zetten.
Voor de nieuwsbrief kunt u zich inschrijven via de website van Patrimonium Barendrecht: www.patrimoniumbarendrecht.nl/brandpost/