Evides: ”Gebruik kraanwater deze dagen bewust”

Waterbedrijf Evides waarschuwt inwoners van Zuid-Holland om bewust om te gaan met drinkwater tijdens dagen waarop de temperaturen hoog oplopen. Evides roept inwoners uit onder andere onze regio op om autowassen uit te stellen, het zwembadje in de tuin minder vaak bij te vullen en korter te douchen. Wel benadrukt de waterleverancier dat men voldoende moet blijven drinken.

620 miljoen liter
”Door de aanhoudende droogte en tropische temperaturen, zien wij de drinkwatervraag zeer sterk toenemen. Vooral in de avonden. Gisteren (maandag, red.) hebben wij aan onze klanten in ons voorzieningsgebied – Zeeland, Brabantse Wal en zuidwesten van Zuid-Holland – 619.945 kuub drinkwater geleverd. Dat is bijna 620.000.000 liter.” aldus het bedrijf op haar website.

De pompen bij de drinkwaterlocaties draaien op volle toeren, maar door de hoge afname door huishoudens en bedrijven kan de waterdruk bij u thuis iets minder worden. Dit betekent dat u gewoon drinkwater heeft, maar dat het water met minder kracht uit de kraan stroomt. Vandaar het verzoek bewust met kraanwater om te gaan.