EVB maakt zich zorgen over veiligheid bewoners Meliom

De EVB-fractie maakt zich zorgen over de veiligheid van de bewoners in het Meliom-complex nabij de Kruidentuin in Barendrecht. Afgelopen zondag en maandag werd daar brand gesticht in de bomen en planten rondom slooppand Vitaal. Het gebouw van Meliom is daar vlakbij gelegen en telt 26 bewoners met een verstandelijke beperking. ‘s Nachts is er slechts één begeleider aanwezig.

”De situatie is bedreigend en beangstigend voor de begeleiding en de bewoners van Meliom. I.v.m. de huidige droogte is het niet ondenkbaar dat een brand die klein begint snel overslaat naar omliggend groen/gebouwen. Op de avond van 19 juni heeft de begeleiding van Meliom de tuin extra gesproeid om dit gevaar enigszins te keren.” aldus EVB-raadslid Anita van Ewijk in een brief aan het college van B&W. ”Daarnaast is de begeleiding gevraagd alert te zijn op wie er rondhangen bij sporthal Vitaal. Zij doen dit, maar dat gaat ten koste van de tijd die zij aan zorg en begeleiding voor de bewoners moeten besteden.” vult Van Ewijk daarbij aan.

Het raadslid wil namens de partij weten of er al daders zijn opgepakt en of er extra gesurveilleerd wordt door o.a. politie. Ook wordt er gevraagd naar de maatregelen die worden genomen om omwonenden gerust te stellen.

Burgemeester Van Belzen heeft de vragen beantwoord. In een reactie laat hij weten dat het nog onbekend is wie de brand heeft gesticht. Ook zijn er camera’s en hekwerken rondom het sloopterrein geplaatst en wordt er de komende periode, in de avonduren, beveiliging ingezet. Daarnaast zal de politie ook extra controles uitvoeren. Medio juli zal de sloop volledig zijn afgerond.