Echte prins op bezoek in bibliotheek Het Kruispunt

Er komt een echte prins op bezoek bij Koffie met…… in de bibliotheek Het Kruispunt in Barendrecht. Op donderdag 13 juli is er van 10.30 tot 12.00 uur in bibliotheekhet Kruispunt een Koffie met… Karel Tellings. Aanmelden is niet nodig, er is (gratis) vrije inloop.

In 2011 bleek Karel Tellings de kleinzoon te zijn van een prinses van Soerakarta, een voormalige vorstenstaat op Java. Karel kwam daarachter toen hij een brief ontving van de keizer van het staatje. ,,Ik werd uitgenodigd op het paleis, daar ben ik samen met mijn vrouw naartoe gegaan”, zegt hij. Voor zijn vader heeft Karel Tellings dit voorjaar het Mobilisatie-Oorlogskruis in ontvangst genomen, een onderscheiding voor Tweede Wereldoorlog-veteranen. Matroos Rudolf Tellings voer in 1942 op de Hr. Ms. De Ruijter tijdens de Slag om de Javazee.

Prins Karel Tellings en zijn vrouw prinses Lydia Tellings zijn hun dorp in Indonesië waar veel armoede is, gaan helpen. En naast hun werk in Indonesië doen ze ook vrijwilligerswerk in Israël en Afrika. Verhalen genoeg dus bij deze koffie met… !