Droog en wisselend bewolkt in Barendrecht

Het is op de meeste plaatsen droog en wisselend bewolkt. Daarbij is er in Barendrecht meer ruimte voor de zon dan in het midden en oosten. De wind waait uit het noordwesten en is op veel plaatsen zwak, aan zee is de wind matig en aan de noordkust soms vrij krachtig, windkracht 5. Vanmiddag wordt het 18 graden op de Wadden, 19-20 graden aan de westkust en in het noorden en 21-24 graden in het midden, oosten en zuiden van het land. De noordwestenwind is meest matig in het noorden en westen en veelal zwak in het binnenland. Het weerbeeld bestaat uit een mix van wolken en zon, waarbij er vanmiddag in het oosten en noorden meer wolken zijn dan in Zeeland en Zuid-Holland.

Vanavond klaart het wat verder op en is het in grote delen van het land nog een tijdlang vrij zonnig. In het noord(oost)en en in Limburg blijft het tot zonsondergang wisselend bewolkt. Vannacht is er weinig bewolking en het blijft overal droog. De minima komen uit tussen 8-9 graden in het noordoosten en 13-15 graden in het zuiden en zuidwesten van het land. Morgen is het in de ochtend droog met ruimte voor de zon. Vanuit het zuiden neemt de bewolking toe en in de zuidelijke provincies kan in de middag al een aantal buien voorkomen. Bij deze buien is ook kans op onweer. In de avond trekken de buien noordwaarts.

Voor de buien uit wordt het morgenmiddag 20 graden op de Wadden, 22-23 graden in het noorden en 23-25 in het midden en zuiden van het land. De wind waait uit het oosten tot noordoosten en is matig. Aan de noordkust en in delen van Noord-Holland is de wind soms vrij krachtig en morgenavond zelfs krachtig, windkracht 6.

Woensdag wordt een dag met veel buien. In de (vroege) ochtend zijn de buien vooral voor het westen, later op de dag zijn de meest actieve buien juist voor het binnenland. Tijdens de buien is ook kans op onweer. Ondanks de buiigheid wordt het nog 21 graden aan zee tot 24 in het oosten.