‘De file met een glimlach’ wederom een groot succes

De deelnemers aan de zevende editie van de truckrun hebben zaterdag weer buitengewoon veel plezier beleefd. De organisatie kreeg veel complimenten. De vrijwilligers waren de avond daarvoor en op zaterdag al om zes uur aanwezig om alles klaar te zetten. Om negen uur waren de eerste chauffeurs aanwezig, totaal meer dan 125 vrachtauto’s, twee bussen en de brandweer, die zich klaar maakte voor een dag met een glimlach.
Ook de bijrijders, mensen met een beperking, stroomde vanaf dat tijdstip binnen. De motregen maakte geen indruk op hen, want ze wilde eigenlijk maar een ding meerijden in de mooiste vrachtauto. Vanaf 11.15 werd het sein gegeven om naar de wagen te gaan, eerst de bijrijders met een lichamelijk handicap die met speciale vorkheftrucks met een zeer speciale lift op de bijrijderstoel werden geplaatst. Daarna stroomde het terrein leeg en om 11.50 uur zat iedereen in de vrachtauto op het startschot te wachten. Precies om 12.00 uur gaf burgemeester van Belzen (met ambtsketting) en Matthe van Tour (Rabobank) het sein om te vertrekken. Met zeer veel lawaai vertrokken de deelnemers voor een drie uur durende rondrit door Barendrecht. Zeer veel inwoners van Barendrecht stonden langs de route om te zwaaien naar alle deelnemers en ook de file in Barendrecht “de file met een glimlach” veroorzaakte geen probleem.

Na terugkomst op het terrein was er voor iedereen die dat wilde een warme snack en drinken en dat werd natuurlijk zeer gewaardeerd. Ook traden er verschillende artiesten op met als sluitstuk de Barendrechtse Rapper Thijs de Bruijn Hij maakte een lied speciaal voor zijn dochter Eline, die het syndroom van Down heeft. Zijn dochter en andere kinderen ondersteunden dit lied op het podium. Het lied heet overigens ‘Zou de wereld er niet een stuk mooier uit zijn als iedereen gewoon mag zijn’. En dat was en is natuurlijk meteen de kern van deze prachtige, zeer goed georganiseerde, dag.